2022 Houdoe op naar 2023

Het jaar zit er weer bijna op, het is weer snel voorbij gegaan. Een jaar wat de WRC DX Club geen windeieren heeft gelegd. We hebben veel nieuwe leden mogen begroeten. Vooral de Nederlandse ledenlijst wordt langer en langer. Maar ook zijn er weer nieuwe divisies toegevoegd. Dat er weer genoeg mooie condities zijn op de 11 meter band blijkt wel aan de gigantische lijsten van de diverse DX clusters. En het is niet alleen Europa wat word gewerkt maar ook over de grote plas zijn er leuke verbindingen. En dat doet ons als club erg goed. Want je kunt nu éénmaal niet alleen met je radio een verbinding maken.

Dat de 11 meter band populair is blijkt wel uit de diverse clubs die we horen roepen. Een allemaal doen ze hun best om hun droom divisie te horen en zeker te werken. Op de clusters worden nog steeds massaal E-QSL kaarten gestuurd om de gemaakte verbinding te bevestigen. Nog leuker is het om de kaart in je brievenbus te ontvangen. Maar deze vorm van bevestiging lijkt niet op te kunnen boksen tegen de digitale variant. Maar het kan allebei, als het je maar genoegdoening geeft lijkt ons.

19WRC500 met zijn Belg

De buitenactiviteiten lijken ook weer serieuze vormen aan te nemen. Vooral een man met een oude Landrover heeft de smaak goed te pakken. Deze persoon laste gewoon een koker aan zijn oldtimer en knoopt er een draadje aan. De heer in kwestie parkeert zijn kont in de achterbak en maakt in het veld leuke verbindingen. En dit juichen we als WRC Club alleen maar toe. En we verwachten dat er meer leden naar buiten gaan om met een radio en antenne onafhankelijk van het internet of telefoon een praatje maken door de air waves.

2023

Laten we vooral in 2023 zo doorgaan en elkaar helpen waar nodig. Met raad of interessante tips aangaande de hobby. De webpagina blijft natuurlijk ons paradepaardje en zal ook in het nieuwe jaar weer worden aangevuld met nuttige info over de hobby. Ook de bezoekersaantallen zijn serieus te noemen. En dat geeft ons als club veel kracht, en doel om de 11 meter of 27mc in de lucht te houden. Een mooie opsteker zou natuurlijk zijn om het kanalen spectrum verder uit te kunnen breiden. Want de 40 kanalen die we in Nederland mogen gebruiken schieten te kort in vergelijking met andere landen. Iets wat we eigenlijk als WRC een beetje jammer vinden. In Duitsland hebben ze 80 kanalen bijv. Daar hebben ze nog 40 extra kanalen onder onze kanaal 1. En in Engeland zitten ze met hun 40 kanalen tegen de 10 meter band aan.

En natuurlijk horen we jullie roepen. Je kan toch zendamateur worden? Maar dit is voor velen geen optie, want het is anders…anders in het babbeltje een hoop verplichtingen en laten we eerlijk zijn wie op de 2 meter of 70cm luistert hoort er bar weinig. En de praatjes die je hoort gaan vaak over techniek. En dat moet je leuk vinden. Mij Persoonlijk boeit het me weinig hoe het kan dat een transceiver werkt, als hij het maar doet. Een bepaalde kennis is voor de 11 meter ook nodig uiteraard maar It’s simpel. En al doende leert men. En stiekem zijn er natuurlijk ook stations die ook op de 11 meter uitkomen. En dat is toch ook leuk toch?

In het nieuwe jaar gaan we gewoon door zo als nu. We sturen regelmatig een nieuwsbrief en houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze groep. We hebben in December een Members platform uitgerold om dingen te kunnen delen met elkaar.  De condities in 2023 gaan nog verder toenemen en de verbindingen die je kan maken nog mooier en makkelijker. Gaaf toch…..

Wij wensen jullie allemaal een goed DX jaar toe en wensen dat jullie allemaal gezond blijven. Blijf lekker bezig met je hobby en probeer zoveel mogelijk mensen te besmetten met de bijzondere manier van communiceren.

De WRC DX Group

Delen is aardig...