Amroh 27mc bakkies niet kapot te krijgen.

In de jaren 80 waren er merken waar je nu niks meer van hoort. De verzamelaars hebben ze vaak in de collectie, bakkies van Amroh. De bekende 27mc transceiver met de ronde S meter. Voorzien van 22 kanalen FM en 0.5 watt. Met het PTT marc logo wat aangaf dat het een legale goedgekeurde bak was. Die je met een vergunning van 35 guldens mocht gebruiken.

De CB-707

De CB 707 de Luxe was een mobiel bakje met de functies erop die elke CBer nodig had om zich te kunnen vermaken. Tja het was niet mis, de RF Gain om de sterke stations af te zwakken en deltatune om de stations die iets naast de frequentie stonden te finetunen. Maar gelukkig ook voorzien van een moderne handmicrofoon en niet te vergeten een squelch en volume regeling.

Amroh CB 707 de Luxe

De CB-708

De 708 van Amroh was de basisbak en kon je rechtstreeks aansluiten op de netspanning. Met ook weer de ronde S meter en voorzien van 22 kanalen en 0.5 watt. Maar ook als extra een dimmer voor de verlichting en een schakelbare lokaal schakelaar in plaats van de RF gain. En de tonen kon je hoog of laag schakelen. En ook een extra speaker switch. De luidspreker aan de voorzijde geplaatst en niet te vergeten het bekende PTT logo erop.

Amroh CB-708

President was dus niet het enige merk met een ronde S meter en een uniek design….

Advertentie uit een CB Blad…
Delen is aardig...