Antenneregister

Een antenne, er staan er een heleboel van in Nederland. En ze hebben allemaal een functie. Veel van de communicatie gaat door de ether en daar heb je nu eenmaal een antenne voor nodig. Maar ook voor je GSM verbinding word gebruik gemaakt van antennes, Op de mobiele telefoon van nu zit dan geen antenne meer aan de buitenzijde. Maar binnen in je telefoon zit nog wel degelijk een antenne ingebouwd. Een super kleintje maar dat voldoet prima. Hoe hoger het frequentie gebied hoe kleiner de antenne. Maar de masten die nodig zijn om met jou telefoon te connecten zijn wel hoog en hangen boordevol met antennes. Ook voor je Wifi word gebruikt gemaakt van een antenne.

Omdat er voor allerlei toepassingen antennes nodig zijn worden deze antennes geregistreerd op een pagina van de rijksoverheid. Hier kun je precies zien welke antenne voor welk doel word gebruikt en wat de locatie is. Antennes boven de 10 DWB dienen te worden aangemeld door de eigenaar van de antenne. Omroepen, GSM, UMTS, 4G, 5G, Zendamateur antennes, vaste verbindingen, en mobiele installaties. Ook zijn er in Nederland diverse meetposten ( EMV ) die controleren of iedereen zich aan de regels houd.

Op onderstaande afbeelding krijg je een idee om hoeveel masten het gaat. En als je zo op het kaartje Nederland kijkt zijn het er heel wat bij elkaar.

Antennes in Nederland

Op de webpagina https://antenneregister.nl/ kun je exact zien waar de antennes voor dienen die in jou buurt staan. Het is een pagina in het beheer van het agentschap Telecom die verantwoordelijk is voor het gebruik en controle van het spectrum.

27mc antennes staan er niet op, deze zijn voorlopig nog uitgesloten van registratie. Maar of dat zo blijft valt nog te bezien. Het AT wil het liever niet want het is veel administratief werk en daar ontbreekt de mankracht of vrouwkracht voor.

Delen is aardig...