DARU met RFDX en NVRA worden vriendjes

Op 15 januari 2022 vond er een overleg plaats tussen de besturen van de DARU, RFDX en de NVRA. Met als doel om de krachten te bundelen om de belangen van de zendamateurs te bundelen. Maar waar tegen dan? Dat blijft ons nog een beetje onduidelijk. De 3 clubs slaan de handen in één om gebruik te kunnen maken om hun kennis te delen.

Ze smelten niet samen maar blijven baas over hun eigen vereniging. Waar ze precies tegen vechten blijft voor ons alsnog een raadsel. Alle 3 de clubs bestaan al een tijdje en lijken zich vooral toe te spitsen op de amateurbandjes.

Dit bericht werd gepubliceerd…….

De Dutch Amateur Radio Union (DARU), de Romeo Foxtrot DX-Club (RFDX) en de Nederlandse Vereniging voor Radio Amateurs (NVRA) slaan de handen ineen. Op 25 januari 2022 heeft er overleg plaats gevonden tussen de besturen van de DARU, RFDX en NVRA. De drie verenigingen zijn het volledig met elkaar eens dat de belangen van de radiozend- en luisteramateurs nog beter vertegenwoordigd kunnen worden.
Overeengekomen is dat we onze sterke kanten op een aantal terreinen zullen gaan bundelen om ze zo nog meer te verbeteren. Door te gaan samenwerken maken we immers gebruik van elkaars kennis, netwerk en ervaringen. De beoogde samenwerking laat onverlet dat iedere vereniging bij haar eigen doelstelling(en), statuten en huishoudelijke reglementen of anderszins blijft.
Vanaf nu zullen de drie besturen hun achterban in detail op de hoogte gaan brengen om zodoende informatie, ideeën of mogelijk zorgen uit de eigen gelederen te vernemen. Na deze informatieronde zal een aantal thema’s concreet worden opgepakt.

Zoals je misschien weet zijn er veel clubs die de CBer willen helpen of om te dopen naar de zendamateur. Iets wat als dat jou ding is zeker een toegevoegde waarde kan hebben. Dit heeft wel geresulteerd dat er op de 11 meter een leegloop heeft plaats gevonden. En ondanks dat er een verschuiving heeft plaats gevonden. Blijft het op de diverse banden toch erg stil. Misschien omdat er velen de digitale kant zijn opgegaan of gestopt zijn met de hobby omdat een praatje niet “meer” zo leuk blijkt te zijn als op de 11 meter.

En natuurlijk zijn er ook veel jongens en meisjes die een papiertje hebben maar alleen actief zijn op de stoute kanalen. Onder het mom van..mij kan niks gebeuren. Maar dat blijkt in de praktijk toch anders te zijn.

Laten we duimen dat deze verenigingen zich ook hard maken voor de 27mc, de band waar menig amateur ooit begonnen is. En stiekem met veel plezier aan terug denkt of een babbeltje maakt. 🙂

Delen is aardig...