Dat je deze mail krijgt komt doordat je in het verleden lid werd van de WRC DX-Group. 

In deze DX groep werd er door mij (Kobus) in 2013 de stekker eruit getrokken om diverse redenen. Nu jaren later wederom de hobby opgepakt, simpelweg omdat de liefde voor het babbelen op de band en het dxen eigenlijk nooit over is geweest, maar op een heel laag pitje stond voor mij. Niet alleen voor mij maar ook voor vele anderen zijn de jaren voorbij gevlogen, nu 8 jaar later is er al enige weken toch wat te doen op verschillende banden.

Korte uitleg:

Één cyclus duurt ± 11 jaar. Nu is het zo dat wanneer een nieuwe cyclus start, dit niet betekent dat de oude cyclus direct ophoudt.  Ze gaan geleidelijk in elkaar over. Cyclus 24 startte in januari 2008, maar kwam pas ruim een jaar later goed op gang. Een snelle rekensom leert dat cyclus 25 ergens rond 2019 van start gegaan is. Het zal dan niet meteen “feest” worden op HF, het zal nog wel even duren voordat cyclus 25 zijn maximum bereikt. Dat zal dan rond 2025 zijn, maar kan ook zomaar een jaar eerder of later zijn. Hoe snel het aantal nieuwe zonnevlekken toeneemt, is wel een goede indicatie voor de verwachting van het zonnevlekkenmaximum en de tijdstip waarop deze bereikt wordt.

Doordat hier de Tranceiver weer geregeld aanstaat zijn er de laatste tijd door mij en een aantal ander leden in Zeeland lokaal alswel door Europa verschillende verbindingen gemaakt. Ook op de Marc 40 kanalen/frequenties is er de laatste weken genoeg te doen, richting Duitsland, Frankrijk,Engeland, Schotland Ierland en Oost Europese landen. Wellicht ook in jou divisie zal er wel iets te doen zijn.

Reden genoeg voor mij ook opnieuw de WRC DX-Group opnieuw leven in te blazen. In overleg met Pascal 19WRC575 is er al een Nieuwe Website aangemaakt en online gezet. Hoewel eigenlijk iedereen nog steeds lid is uit de oude gegevens, wil ik je vragen of je wilt reageren of je wel of geen lid wilt blijven, dan kan de Leden Pagina op de website worden aangemaakt. Daarnaast wordt er eerst gekeken hoeveel interesse er is om alles door te zetten, aangaande de WRC DX-Group.

Het zou toch weer Tof zijn om je op de band te mogen begroeten, misschien dat we mekaar binnenkort weers een spreken in een QSO. Op Marc 40 was de Club frequentie Kanaal 24/27.235 FM, hier draait tegenwoordig packetradio op, voorlopig zal er daar in Zeeland met regelmaat door mij worden geroepen, bij te veel storing van de packet radio zal worden uitgeweken naar Kanaal 20/27.205 FM

Om op afstand te DX-en of om WRC leden aan te roepen, wordt door mij de  27.685 USB club frequentie gebruikt, of uitgeweken indien bezet.

Ik Hoop je te mogen  begroeten op de band en wens je een Goede DX !

Best 73s & 51s

19WRC001 Kobus.

contact

Delen is aardig...