Deskmicrofoon voor je 11 meter set

Een 27mc set is standaard voorzien van een handmicrofoon. En deze is doeltreffend en werkt op zich prima voor jou set. Er zijn merken die zelfs een versterkte handmicrofoon bij hun set leveren. In het begin van de 27mc waren veel setjes voorzien van een 4 pins microfoon plug. Maar ook een 5 pins aansluiting kwam zeldzaam voor.

Microfoon plug 4 pins

Tegenwoordig zien we ook zelfs 6 of 8 pins aansluitingen. En die extra contacten zorgen voor meer mogelijkheden, zoals voeding voor je microfoon en een up en down functie voor de kanalen. Ook wordt er door sommige merken gebruik gemaakt van een UTP stekker. Deze is het zelfde als je stekker die je voor je internet gebruikt. Op zich werkt het prima maar een nieuwe kabel of stekker er aanzetten is een uitdaging. Meestal hebben ze een los snoertje beschikbaar in de winkel.

UTP stekker

Maar om even terug te komen op de tafelmicrofoon. Het is vaak een mooie aanvulling voor je setup. De modulatie kan sterk verbeteren op SSB. Er zijn microfoons in de handel met extra versterking, toonregeling, Roger piep, up en down functie en toonregeling. Belangrijk is wel dat de stekker en de bedrading past op jou setje uiteraard. Dus check dit bij de aanschaf om later een teleurstelling te voorkomen.

JCD 201M Tafel Microfoon

De JCD 201 M is een robuuste tafel microfoon die is uitgerust met echo en een zeer goede compressor. De tafel microfoon heeft twee uitgangen zodat u met een tafel microfoon twee zendontvangers aan kunt sturen. Op de tafel microfoon kan eenvoudige gekozen worden tussen zend ontvanger A of B. De JCD 201M is uitgerust met een gevoelige electret condensor microfoon element en hoge kwaliteit compressor wat zorgt voor een optimale audio compressie (druk). Ideaal voor gebruik in SSB modulatie om de verstaanbaarheid bij zwakke signalen significant te verbeteren. De compressor heeft een voorselectie SSB en FM en is daarnaast ook handmatig in te stellen.

Aan de achterkant kunt u ook een voet switch pedal aansluiten wat zorgt voor een handvrij gebruik, ideaal voor gebruik in centrale meldkamer, vaste post of radio shack waarbij u de handen vrij wilt hebben. Door zijn goed design, duidelijke en handige bediening, uitlezing met een duidelijk VU meter en PTT lock met timer maakt deze tafel microfoon zeer breed inzetbaar. Standaard wordt de JCD 201M geleverd met een 2x 8 pins aansluit kabel, een voor in de tafel microfoon en een voor naar de zendontvanger. Deze 8 pins aansluiting is makkelijk door de gebruiker zelf aan te passen naar de door u gebruikte zend ontvanger. Voor zendontvangers die gebruik maken van een 8 pins UTP aansluiting hebben wij een losse kabel verkrijgbaar.  De prijs van deze tafelmicrofoon ligt rond de 130 euro.

Zetagi MB+4 i

Zetagi MB+4

De Zetagi MB+4 is een tafelmicrofoon van top kwaliteit. De tafel microfoon heeft een 4 polige aansluiting en is tevens uitgerust met een volume draaiknop en een Push to Talk vergrendeling. Werkt op een 9Volt batterij ( niet meegeleverd.) Prijs ligt rond de 70 euro.

De Astatic AST878DM is een Omni Directional Ceramic Desk Microphone met een robuuste cycolac(ABS) behuizing voor industriële en commerciële toepassingen. De microfoon heeft een eenvoudige PTT-knop met vergrendelingsmogelijkheid.
Het volume kan worden aangepast met een potmeter onder de microfoon. De prijs ligt ronde de 110 euro.

Er zijn een hoop verschillende microfoons verkrijgbaar en welke het beste is voor jou is een persoonlijke keuze. Let wel goed op of de aansluiting klopt en bij sommige dient je set stroom te leveren aan de micro. Op het moment dat er een batterij in kan is deze meestal geschikt voor sets die geen stroom via de microplug kunnen leveren. Op YouTube staan genoeg voorbeelden van microfoons en de modulatie die ze kunnen produceren.

Delen is aardig...