Draadantenne

Heb je niet veel plaats voor een antenne en zou je toch graag je oude hobby weer oppakken, dan is misschien onderstaande antenne iets voor je? Ook voor gebruik in het veld is dit zeker een leuke antenne.

Hamking DP-27 dipole draadantenne voor 10 en 11 meterband

Deze Hamking DP-27 is een dipole draadantenne voor 27MHz, CB en de 10 meter band. Deze Hamking DP-27 is gemaakt van hoogwaardige materialen met roestvrijstalen kabels.

Houd je van DX? Deze eenvoudige 27 MHz dipool is hiervoor ideaal, omdat horizontale polarisatie over het algemeen de voorkeur heeft voor DX-werking. Met een lengte van ca. 5,5 meter, deze antenne kan ook snel en gemakkelijk tussen twee bomen worden gespannen voor mobiel gebruik.

Pas de SWR aan door in te korten (dipool wordt met extra lengte geleverd, aangezien SWR afhankelijk is van de omgeving). Koperen krimphulzen en “isolatoren” zijn voor de eindmontage inbegrepen.

Specificaties Hamking DP-27:

1/2 golf dipool voor 27 MHz (CB en 10 meter band)
UHF-Female connector
1,5 mm dikke roestvrijstalen kabels
Lengte: 550cm
Balun 1: 1
500 watt PEP
Gewicht 2,5 kg

Je kan deze antenne online bestellen maar eventueel ook zelf kunnen maken als je dat leuk vind. De antenne kan je spannen in een V vorm of volledig horizontaal. Let wel op dat deze draadantenne richting ’s gevoelig is dus let op met weghangen.

Delen is aardig...