DX Club

Wie nieuw is in de DX wereld en er meer van wil weten gaat vaak op zoek op het interweb. En daar ben je wel even zoet, want zoveel informatie aangaande de hobby vind je daar. Dat was vroeger wel even anders, dan was je lid van een magazine om op de hoogte te blijven over je hobby. Nee dan is er veel veranderd. Maar wat niet veranderd is zijn de CB Radio en Amateur clubs en verenigingen. Velen zijn al jaren actief en hebben een leuk clubje met leden die betalen of gratis zijn aangesloten bij hun favoriete club.

De ledenlijsten staan vol met leden en hoe meer hoe beter. Zeker voor de clubkas want dan kun je extra dingen doen. Zoals een bijeenkomst of een uitje. Er zijn ook clubs die veel leden lijken te hebben maar deze lijsten zijn vaak inaccuraat en worden niet aangepast. Of er wordt niet op een gegeven moment eens gevraagd wie er nog actief is. Ook leden die inmiddels overleden zijn blijven op het lijstje staan. Onder het mom van Silent key Maar dit staat er vaak niet bij en is soms ook helemaal niet bekend. En aan de ene kant begrijpen we heel goed dat het een hele administratie vergt om je lijst met members up to date te houden maar het is wel een belangrijk onderdeel.

Als je op het grote internet gaat zoeken kom je bij veel oude clubs uit. Klein en groot, oud en nieuw. Clubs die actief zijn maar ook clubs waar niet zoveel meer gebeurd. Het is ook een heel geregel om alles in goede banen te leiden.

Oude clubs zijn bijv.

En er zijn er nog veel meer te vinden. Veel clubs gaan weer beginnen nu de condities op de 11 meterband weer opkomen. Zoals ons clubje 😎. Maar als je gaat kijken per land dan zijn er duizenden te vinden. Allemaal met hun eigen normen en waarden.

Voor de CVLSB toch wel een applausje💪 , want dit clubje draait al meer dan 20 jaar een ronde. Op de CB, 70cm en de grote teamtalkserver. Adrie is iemand die met veel passie zijn ding doet en ook een feestavond organiseert voor de betalende leden. Het is geen DX club maar meer een buurtbak idee. Meer voor het babbeltje als voor afstanden te werken.

Het voordeel van een DX club is dat je een call krijgt. Deze kan je zelf kiezen of krijg je toegewezen. Sommige hebben meerdere calls en daar is niks mis mee. Want vaak word er weer andere informatie gedeeld ( als ze dit doen natuurlijk) . Elkaar helpen is ook mooi meegenomen, commentaar geven kan iedereen maar iemand helpen die vast loopt is tof en goed voor de saamhorigheid.

Wat wij vooral belangrijk vinden is een beetje interactie. En daar bedoelen we mee dat lid zijn van een clubje leuk is maar laat ons ook merken dat je betrokken bent bij de groep. Elke dag doen er verschillende leden hun best om iets te delen, te mailen of een babbeltje te doen. En dat is erg tof en wordt erg gewaardeerd. En daar draait het toch een beetje om. Je zit toch ook niet op voetbal voor alleen de sport. Maar ook voor je supporters een biertje en een praatje met je sportvrienden.

Maar uiteindelijk doen we het allemaal als CBers onder elkaar. Want we maken contact met elkaar en daar draait het om.

Delen is aardig...