Een tripje langs memory-lane…van de 19WRC076

Hallo WRC vrienden,

Ergens halverwege de jaren 90 leerde ik via een vriend de 27mc kennen. wat begon met een tweedehandse portofoon liep als snel uit op een volledig uit de hand gelopen hobby.

Na de Portofoon kwam er een Premier CB1000 en een GPA antenne tegen de schutting maar daarmee kwam ik de straat natuurlijk niet uit dus die antenne ging al snel op een stuk pijp van 6 meter. 

Maar zo stond de antenne nog steeds niet hoog genoeg dus die pijp kwam al snel weer in 2 driepoot beugels tegen de gevel en die GPA maakte al snel plaats voor een Sirio 5/8 met radialen.Die Premier CB1000 had inmiddels ook al meerdere opvolgers gehad van Midland, Ranger, Superstar tot Lafayette toe. Maar toen kwam de President Jackson, nog steeds één van de fijnste SSB radio’s die ik gehad heb.

Ik was inmiddels ook lid geworden van Sierra Alfa en onder 19SA005 was het DX-en begonnen. Onder de Sirio 5/8 kwam al snel een rotor met een 3 elements Yagi en de Jackson kreeg er al vrij snel een broertje bij, een Yaesu 757GX en om de winter door te komen zette ik er ook nog een KLV550 naast. Mijn ouders maar denken dat dit allemaal volledig legaal was. Mijn signaal ging de wereld rond en Argentinië, Chili en Liechtenstein waren mijn mooiste gewerkte divisies totdat op een avond de deurbel ging ergens in 1998, op de antenne na was ik meteen alles kwijt en de boete was ook niet mals. Ouders over de rooie en einde hobby voor Heintje.

19WRC076

Na een milde vorm van overtuiging van onze 19WRC1308 Rene ben ik September dit jaar dan weer begonnen. Eerst op een 40 kanalen 10 watt TTI radio en een mobiele spriet maar inmiddels staat hier de oude Antron 99 van Jeroen de 19WRC013 op een Moonraker mastje te schommelen op de Zeeuwse wind.  De DX koorts staat inmiddels op 52 graden en loopt hard op en ik heb het als 19WRC076 (en 19EE076) weer helemaal naar mijn zin. En geen KLV550 meer voor mij maar gewoon op de kale KPO DX5000.

73’s en good DX my friends.

Delen is aardig...