Een tripje langs memory-lane…van de 19WRC1365

Hallo allemaal,

Ik ben Wolter (19WRC1365), 57 jaar en woon sinds 2008 in Den Haag, daarvoor heb ik mijn hele leven in Rotterdam gewoond.
Zo’n 41 jaar geleden was ik druk bezig met 27MC en ongelofelijk maar waar maar dit jaar kwam ik op Marktplaats ‘mijn’ oude Amroh CB-707 Deluxe tegen, die heb ik gelijk gekocht. Hij werkte nog ook, geen lichtjes meer en de S-meter gaf al iets aan, ook als er niets gebeurde maar verder helemaal in orde. 

Op 11-meter gebied was het vroeger een prachtige tijd, meetings aan de Hillevliet, ik had 1000 QSO-kaarten laten drukken samen met een vriend (want dat bespaarde weer geld) bij ‘Wout de Goudkarper’. Bij ‘Dave The Seaview’ een mooie voeding gekocht voor bijna niets en het feest kon beginnen. Op de camping in Zeeland altijd lachen met ‘Piet de Naaimachine’ die volgens mij de ranzigste QSO-kaart had die ik ooit had gezien 🙂 

De Amroh was omgebouwd, gaf destijds zelfs 5 Watt en ik had volgens mij ook nog een aantal lage kanalen. 
M’n neef voer destijds met proviand voor zeeschepen en ik ging vaak mee, als aqua mobiel hele leuke gesprekken gehad.
In Rotterdam Zuid was het altijd gezellig druk op de 11-meter destijds, iedereen had wel een zender volgens mij. Bij Overschie had je destijds een winkel die Calimero heette, die verkocht echt alles wat je maar nodig kon hebben om te kunnen babbelen. In die tijd waren de vaders van m’n vrienden zendamateur (na jaren illegaal op de 27MC gezeten te hebben) en dat vond ik ook geweldig, altijd aan het bouwen en solderen en contact leggen met de rest van de wereld, ik kwam nooit verder dan m’n eigen buurt maar dat was ook niet nodig, er was altijd wel iets gaande. Naast de Amroh nog een geweldige Scooper 3330 kristalscanner gekocht met een berg kristallen en daarmee begon alles weer. 
Na veel lezen een President gekocht want ineens waren er 40 kanalen, meer Watts om mee te zenden en zelfs repeaters, prachtig! En zoiets moois en actiefs als de WRC DX Group, vermakelijk en leerzaam.

Ook nog een Uniden UBC 9000 XLT scanner gevonden waarmee ik ook o.a. de 0,7m en 2m kon beluisteren en zo weer verder gaan informeren wat er nog meer te doen was. Zo ben ik toen bij de DLZA terecht gekomen die, voor een klein bedrag, je opleidt tot Novice en Full en ben de N-opleiding ingerold. 1 November 2022 examen gedaan en nog geslaagd ook. Ik kon vroeger best goed leren maar dit was echt een pittige opleiding met veel dingen waar ik niet veel verstand van had.

Op de 11 meter ben ik hoofdzakelijk mobiel actief. Het grote verschil met vroeger is dat ik nu in mijn buurt al S5 aan ruis binnen heb zonder iets van stemmen te horen. Zodra ik met de auto m’n straat in rij is bijna elke verbinding onmogelijk. Vroeger was het lekker stil en werden alle kanalen gevuld met gezellig gebabbel. Maakt niets uit natuurlijk, ik heb het nog steeds prima naar m’n zin!

Dat was in het kort mijn verhaal, ik wens iedereen een prachtige tijd met een hele mooie hobby en tot horens of ziens!

Groeten van,

Wolter 19WRC1365

Delen is aardig...