Een tripje langs memory-lane…van de 19WRC955

Hoi DXers We gaan terug naar de jaren 80 (Geen internet in die tijd). Begonnen met een basisbak 22 kan. En een half watje. Vele avonden en nachten getokkeld op de kanalen. Nadat ik een wereld ontvanger (35 kg) kreeg aangeboden ging er een wereld voor mijn open. Veel DX verkeer op de freq.en nog veel meer wat mijn interesse trok. Vele geluiden die ik niet thuis kon brengen.

Later een zendamateur tegen gekomen en die mij uitnodigde om eens langs te komen om te kijken hoe het bij hem draaide. Om het kort te houden. Al die geluidjes moesten door een decoder /converter. Hier had ik voor nodig. Amiga 500 incl randapparatuur Converter. Software : JVFAX RTTY CW.

In het filmpje is te zien het ontvangen van foto s ( korte golf)van DPA ( deutsche presse-agentur) En natuurlijk voor mijn DX had ik een andere zender nodig. Betreft een Superstar 360 SSB In samenwerking met een avanti sigma 4. Leuk gedraaid in de na volgende jaren en daarna minder tot niets meer. Door werk minder aandacht en de boel verkocht in de jaren 90.

DX`er 1985

Sinds 2010 begon het weer te kriebelen en weer een ontvanger gekocht (Kenwood R5000),voor SSTV . De bekende freq. Op de 80/40 en 20 meterbanden.

Sinds kort op de 11 meter band om te luisteren hoe het nou was. Ja, er werd gewerkt op de freq s en mijn interesse was weer geactiveerd 🤪 Zend/ ontvanger staat in de planning en miss. Wordt het een crt ss superstar 9900 73′ 19WRC955 Ronald

Receiver : Kenwood R 5000 VC-20 VHF 118/174 Mhz Antenna : Sirio GP3 -E Antenna : Diamond CP-6 Auxiliary Antenna : Outback 2000 Tuner. : MFJ – 971 X-Phase QRM Killer Software: MMSSTV RXSSTV Windows 7

Delen is aardig...