Externe luidspreker

Een externe luidspreker op je transceiver kan zeker een meerwaarde zijn. Bij het inbouwen van je setje in de auto kom je het probleem vaak tegen. De juiste plaats geef soms problemen met de verstaanbaarheid van je geluid. De luidspreker van je setje zit net ergens achter of misschien te laag om je audio goed te kunnen verstaan. En dan is een externe luidspreker zeker een oplossing voor jou probleem. Maar ook kan een speaker de audio van jou radio ook sterk verbeteren. En dat is dan weer mooi meegenomen.

Wie op het wereldwijde web rondsnuffelt komt veel luidsprekers tegen. Groot, klein en met extra opties zoals filtering. En ook de prijzen variëren nogal. Voor een paar centen koop je al een klein compact luidsprekertje. Hieronder een paar voorbeelden:

Power Rating: 3W
Maximum power: 5 W
Impedance: 8 Ω
Jack 3.5mm, mono
Dimensions: 85 x 85 x 50 mm.

Gewoon een simpel en degelijk uitgevoerde speaker.

Prijs online rond de 10 euro.

Wil je een merk luidspreker dan heeft Icom ook een compacte luidspreker in het pakket.

De SP-35 externe luidspreker vervangt de SP-25 externe luidspreker en is een vervanging voor de SP-22 die momenteel bij sommige van onze mobiele radio’s wordt geleverd. De SP-35 lijkt erg op de SP-22 of SP-25, maar heeft een stijlvoller, moderner ontwerp. De SP-35 is een 5W externe speaker met een 3.5mm speaker jack inclusief 2m aansluitkabel

Prijs van deze luidspreker rond de 40 euro.

Prijzen van luidsprekers liggen nogal uit elkaar. En ze klinken net weer even anders, dus kan je in een winkel luisteren naar het geluid. Dan is dat beslist een aanrader. Natuurlijk kun je bij een webshop het artikel ook weer terug sturen binnen zoveel dagen. Maar als je dan ook de verzendkosten opnieuw moet betalen dan loont dat niet echt bij de goedkopere luidspreker.

HamKing CS-558 Externe speaker

Externe communicatie luidspreker. Robuust ontwerp en compatibel met radioapparatuur, CB-radio’s en scanners enz. welke over een 3,5 mm jack voor het aansluiten van externe luidsprekers beschikken.

Frequentie bereik: 500 Hz – 5000 Hz Power: Nominal 3 Watts – Max 5 Watts Impedantie: 8 Ohms> Gewicht :280 gram

Prijs van deze speaker ligt rond de 15 euro.

Midland T682

  • AU 30, draadloze luidspreker
  • Max. Vermogen: 12 Watt
  • Met schakelbaar geluidsfilter
  • Aansluitkabel: 150 cm
  • Afmetingen: 140 x 110 x 60 mm

Dit speakertje van Midland heeft ook nog een noise filter.

Prijs ligt rond de 38 euro.

Er is genoeg keuze en ze zijn er in allerlei soorten en maten. Check wel even de aansluiting van je radio. Sommige hebben helaas geen externe uitgang of dienen met een ander soort stekker te worden aangesloten. Maar op de moderne setjes is 3.5 mm wel redelijk de standaard.

Delen is aardig...