Heb jij ook heimwee?

Je zal denken waar gaat dit nu weer over? Nou dat zullen we je eens haarfijn uitleggen dan :). Elk jaar zijn er diverse van. Je kunt er van alles vinden. Je ziet er veel verschillende mensen. Je koopt er soms een kat in de zak. Of er staat een bordje bij: Wordt alleen verkocht aan de zendamateur op vertoon van het pasje. De koffie smaakt er matig en sommigen liggen om 7 uur al voor de deur. En weet je het al? Natuurlijk……

De radiobeurs is het juiste antwoord. Het dagje uit voor de Radioliefhebber, en waar je een hoop rommel koopt die je eigenlijk niet nodig hebt. Althans in ons geval dan toch. Vooral de beurs in Rosmalen wordt normaal gesproken altijd druk bezocht. Maar Corona gooit al 2 jaar roet in het dagje uit. En je zou inderdaad er heimwee van krijgen.

Best druk….

Het is een soort huishoudbeurs maar dan anders. We moeten altijd lachen om de figuren met hun sandalen, witte sokken en een rugzak met een antenne erop. Ja lieve lezers ze bestaan nog. De doorgewinterde oude PA0ler, die opzoek is naar het juiste onderdeel voor zijn antieke ontvanger. Als je achter een kraampje gaat zitten heb je de dag van je leven. En verbaas je jezelf hoeveel geïnteresseerde liefhebbers er zijn.

Er is van alles te koop. Ook bij de kraampjes waar de portofoons te koop zijn voor weinig is het altijd druk. En niet voor niets want voor weinig koop je een Baofeng met accessories. En of je nu een licentie hebt of niet iedereen schaft z’n dingetje aan. En voor dat je het weet zit iedereen op de 2 meterband zijn dingetje te testen. En dan roept er weer 1tje: Identificeer uzelf A.U.B. Maar dat gebeurd veelal niet omdat je eigenlijk zonder licentie hier niet op uit mag komen. Maar op deze dag lijken velen daar niet echt mee te zitten. Wij horen het op onze scanner allemaal aan. En het is elk jaar het zelfde.

Pluggen, coaxkabel, microfoons, en veel electronica, het is er allemaal te vinden. En niet altijd goedkoper dan online maar het voordeel is wel dat je het gelijk mee kan nemen. En dat is dan weer wel makkelijk.

We hopen dat de Radiobeurs in Rosmalen en ook de andere bekende markten weer snel doorgang kunnen vinden. Want we hebben heimwee naar dat gezellige dagje uit.

Delen is aardig...