Het einde van Kenwood of toch niet

Kenwood een merk wat bij velen van jullie een belletje doet rinkelen. Je hebt er misschien vast wel 1 gehad een transceiver van Kenwood. Maar het is stil rond het merk. Nadat de laatste TS 2000E in 2018 van de band rolde blijft het stil rond dit A merk.

Kenwood een merk wat veel mooie transceivers op de markt heeft gebracht. Kaskrakers als de TS 440, TS-830, TS-950s blijven in de markt zweven en staan bij veel amateurs in hun shack. Radio’s met een geweldige sound en bedieningsgemak. Met natuurlijk ook wat probleempjes maar wat wil je met sets van meer dan 20 jaar oud. Maar de reparaties zijn veelal simpel en houden de sets in leven.

In de portofoon ontwikkeling zijn ze nog steeds actief en zowel analoog als digitale DMR is er nog een groot aanbod. Tegenwoordig spreekt Kenwood over JVCkenwood een samensmelting van 2 merken. Of dit later ook op de hopelijk nieuwe sets komt te staan is nog de vraag voor ons. Maar de TS 990 blijft toch wel een apparaat om je vingers bij af te likken.

Een echt speeltje voor de rijpe en rijke amateurs onder ons. Een set waar Kenwood zijn ziel en zaligheid heeft ingestopt. Met alle functies die de amateur nodig kan hebben. Een set met 2 displays en grafisch ontzettend mooi gemaakt. En je hebt wat op de plank staan. En power genoeg 200 watt op een mooie verbinding te maken op de HF bandjes. Het is voor de meeste een droom om een set als deze te hebben. Maar misschien ook wel niet.

Kenwood heeft ook de TS-890S uitgebracht. het kleinere broertje van de TS-990. Die op HF en 50Mhz 100 watt doet en op de 70Mhz 50 watt. Ook een mooie radio met 1 display maar ook met de nodige functies die menig amateur zijn hartje sneller doet kloppen. Het is ook weer een flinke transceiver, dik 40 cm breed genoeg om je plank te vullen. En met de speaker ernaast een dikke set….jonge. 🙂

Natuurlijk blijft de vraag of JVCKenwood door blijft gaan met het maken van dit soort prachtige transceivers? Als we de berichten lezen op de Kenwood pagina is dit wel het geval en gaan ze in de toekomst weer nieuwe sets uitbrengen. Maar wanneer? Dat blijft nog even in het midden. We houden ons maar even vast aan de gedachte dat geduld een schone zaak is…

Delen is aardig...