Hoeveel bakkies heb jij gesloopt?

In de hype van de CB radio was het een drukte van jewelste. Zo druk dat er geen plaats meer was op de 22 kanaaltjes. En dat had je van die kwalletjes die zaten te knijpen of muziek te draaien. Er is menig ruzie door ontstaan, geloof me…

En als ze wisten waar het stationnetje zat dan waren de rapen gaar. En stonden er zo een mannetje of 20 aan de deur. Eigenlijk niet echt leuk maar zo ging dat wel in sommige buurten. Of ze staken een spelt in de coax kabel als ze daar bij konden. Het probleem gevalletje loste zich dan vanzelf op. Maar het was natuurlijk ook niet leuk als je een gesprek wilde voeren en er zat er 1tje te kwallen. Maar het was nu eenmaal zo.. Je wende er aan :).

De nieuwelingen wilde graag meedoen en geloofde bijna alles. Zo waren er stations met een tafel mike. Deze werden op zijn hardst gezet en men riep dat ze de + en – kabel rechtstreeks in de 220 volt hadden gestoken. En dat het goed werkte. En vaak was het kwalletje zo maar stil. Of draai even aan de T1, T2 of T3 krijg je meer power. Maar ook dat was een slechte stap want je bakkie was gelijk van slag en van frequentie af. Smerig was het wel maar het werd gedaan.

Later kwamen de Alfa kanalen zodat je van de band verdween. Maar er waren een paar tussen kanalen die eigenlijk bedoeld waren voor de babyfoon of speelgoed. Maar met een trimmer en een schakelaar tussen het kristal was het simpel te maken en nog een voordeel je had ook kanaal 24 erbij. Later werden er nog meer uitbreidingen toegepast met een extra kristal en als gevolg nog meer kanalen. En weg van de kwalletjes.

Al met een al toch een leuke periode veel lol en getokkel……

Delen is aardig...