Kat in de zak gekocht

Tegenwoordig staat het hele internet vol met gebruikte zend en ontvangstapparatuur. Waar je vroeger in de gele Vondst krant op zoek ging naar leuke 2ehands setjes. Is er dankzij het internet een groot aanbod van 2ehandsartikelen. Marktplaats en andere worden elke dag vol gezet met advertenties. Je kan het niet bedenken of je vind wel een radio, antenne of een andere accessoire voor een reële prijs. Maar ook artikelen waarvan je denkt “dat is goedkoop”. En als je dat denkt dan is het oppassen, want je zal niet de eerste en vooral niet de laatste zijn die beduveld word.

Als iets te mooi is om waar te zijn dan heeft dat vaak een reden. Want tegenwoordig weet iedereen wel een richtprijs op te zoeken. En als de vraagprijs beduidend onder de gemiddelde prijs ligt dan is er vast iets aan de hand. Dit kan ook het geval zijn als de verkoper pas een paar dagen actief is op het verkoop platform. Uiteraard moet je nooit uitgaan van het slechtste in een mens maar in praktijk mag je best voorzichtig zijn. Er zijn veel handelaren op Marktplaats die veel advertenties delen. En een handelaar koopt dingen om er zelf beter van te worden en heeft vaak geen history of ervaring met het artikel. En krijg je garantie tot aan de poort dan krijg je vaak na de aankoop bij problemen geen respons helaas. Maar zo zijn ze niet allemaal hoor, en er zijn ook betrouwbare lui die al jaren handelen in gebruikte apparatuur. En bij problemen met je setje een oplossing aandragen. En gelukkig maar, vaak betaal je dan iets meer maar krijg je wel garantie.

Ga er ook altijd zelf om en test het artikel!

Tegenwoordig zijn er velen die geld overmaken zonder contact te hebben gehad met de verkoper. En dit gaat soms om grote bedragen, maar ook als het om en klein bedrag gaat is het toch vervelend als je een defect artikel of helemaal niets geleverd krijgt. We moeten vaak toch keihard werken voor je centjes. Dus heb je de kans om er om te gaan bij de verkoper doe dit dan ook. Of check voor je geld overmaakt of het rekeningnummer wel klopt. Hier zijn verschillende website’s voor op het internet. Ook opletten als de verkoper rechtstreeks contact met je wil via WhatsApp. Je zal de eerste niet zijn die gevraagd wordt om 1 cent te overmaken. En vervolgens trekken ze je bankrekening leeg. Blijf communiceren via de chat’s van het platform. Of bel de verkoper op en vraag om zijn adres gegevens. Wanneer je een artikel ga dan altijd met iemand erbij. 2 man zien meer dan 1.

Je bent je geld sneller kwijt dan dat je het verdiend. Dus pas altijd op….een gewaarschuwd mens telt voor 2.

Delen is aardig...