Kenwood R2000 Receiver

Een nostalgisch stukje techniek. Als je buiten de 11 meter band wilt luisteren dan zou je een scanner kunnen aanschaffen. Maar wil je naar de HF banden luisteren dan zijn er ook leuke ontvangers verkrijgbaar. Zoals de Kenwood R2000 ontvanger, een serieuze ontvanger met tal van functies en een super ontvangst. Tevens was deze radio ook nog uit te breiden met een VHF module. zodat je ook naar de 2 meter en de scheepvaart kunt luisteren. Maar destijds ook naar sappige tel. gesprekken.

De Kenwood R-2000 was de eerste bescheiden geprijsde communicatie-ontvanger die een groot aantal geavanceerde mogelijkheden biedt; de opvolger van de R-600 en R-1000. De R-2000 loopt van 100 tot 29999,9 kHz in vijf modi (AM, FM, USB, LSB en CW). De R-2000 biedt de luisteraar drie verschillende afstemsnelheden (en een frequentieslot) plus handige 1 MHz UP/DOWN-knoppen. Een noise blanker, vier standen verzwakker, AGC en alle modi squelch zijn ook inbegrepen. Het tien kanaals geheugen slaat frequentie en modus op. De band-scan modus stelt de R-2000 in staat om te scannen tussen twee door de gebruiker geselecteerde frequenties (met drie snelheden!). Het ingebouwde zeven cijfers digitale tl-buisdisplay geeft de frequentie aan tot op 100 Hz. Met dimmerschakelaar. De dubbele 24-uurs quartz digitale kloktimer kan worden gebruikt om de radio en een hulpapparaat (recorder, enz.) voor afwezige DXing te activeren. De grote aan de voorzijde gemonteerde luidspreker verzekert een goede getrouwheid. Het achter paneel heeft ingang voor coaxiale of hi-Z draadantennes.

Kenwood R 2000

Je komt op het internet nog wel eens een mooi exemplaar tegen. Die de tand destijds goed heeft doorstaan. Maar dan wordt er ook nog wel wat geld voor gevraagd. Maar het is wel een supermooie ontvanger die een nette audio heeft.

Delen is aardig...