Koop een bakkie en red het klimaat

De media besteed zoveel aandacht aan het klimaat dat we met zijn allen moeten denken dat de wereld morgen vergaat. Onze wereldbol heeft al zoveel overleeft, en al miljoenen jaren wordt het warmer of kouder op onze ronde bol. Ja ja hij is rond, ondanks dat sommige mensen nog steeds geloven dat deze plat is. En natuurlijk zijn wij de laatste die daar iets van moeten vinden. Maar misschien een leuke discussie voor in een ronde. 🙂

Zin of Onzin

Je kan altijd de wereld proberen te verbeteren. En iedereen heeft daar vast een idee of een antwoord op. Maar tegenwoordig is het heel moeilijk om ergens afscheid van te nemen. Want sommige dingen zijn zo lekker normaal. Maar dat ontwikkelingen niet stil staan is soms goed maar soms ook heel slecht voor ons. De grote vraag is altijd: Heeft het zin of niet en waarom dan?

De WRC DX GROUP

Op de dag van vandaag moeten we doen aan energiebesparing, niet omdat er een tekort is aan stroom maar omdat sommige partijen in Nederland graag miljarden uitgeven aan zon en windenergie. Nederland was immers altijd al een land vol met prachtige windmolens maar wordt nu vervuild met windturbines van 200 meter hoog. Ook het Nederlandse landschap veranderd in een groot zonnepaneelpark. En heeft een grote impact op de eens zo prachtige landerijen van ons kikkerlandje. Natuurlijk proberen we allemaal bij te dragen aan een beter milieu en zetten we ons daar 110 % voor in. Maar sommige dingen zijn onmisbaar tegenwoordig en zo vanzelfsprekend geworden dat we er totaal niet over nadenken. Gelukkig zijn er nog Wappies of complotdenkers die echt overal het slechtste van de mens in zien. Maar in ons vrije land mag je een mening hebben en deze ook vrij uitspreken of typen zoals wij nu ook doen om u aan een bakkie te helpen. 🙂

Na dit bovenstaande verhaal ben je een beetje op de hoogte van het klimaat onderwerp 🙂 . En waarom zou je dan een bakkie kopen om het klimaat te redden?

Stel u nou eens voor dat we al die GSM masten eens zouden weghalen. Deze gebruiken stroom en zenden 24 uur per dag een straling uit die volgens de geleerden natuurlijk slecht zijn voor uw gezondheid. In Nederland staan +- 16000 antenne installaties voor de mobiele GSM communicatie. En bijna elke inwoner van Nederland heeft een mobiele telefoon. Die natuurlijk ook dient te worden opgeladen. Sommige burgers doen wel 2 dagen met een acculading maar er zijn ook mensen die de phone al binnen 4 uur al weer dienen op te laden. Het nadeel van een GSM is dat bij de meeste het ding altijd aanstaat, begrijpelijk want je bent onmisbaar en dient altijd bereikbaar te zijn. Heeft u er al eens over nagedacht of dit ook zo moet zijn? Hoe deden de mensen dit vroeger dan, want toen hadden we alleen een telefoon thuis aan een draadje. En wanneer je iemand opbelde was hij of zij thuis of niet, tegenwoordig raken velen in paniek als je niet opneemt. Gek eigenlijk hoe snel we verpest zijn door deze ontwikkeling.

Praten of bellen doen we ook al minder als vroeger. Een smiley of een duim zegt al genoeg en de jongeren gebruiken onzinnige taal maar de ontvanger begrijpt het allemaal. Op verjaardagen en in de bedrijfskantine zitten de meeste op hun gsm te koekeloeren. Of wanneer er een belletje klinkt zitten ze gelijk op dat merkwaardige kastje om te zien of er iets is gestuurd. Waarom is onbeperkt bellen zo goedkoop geworden denkt u? Precies, we communiceren niet meer met onze stem maar met een berichtje. Vragen als: Waar ben je? , hoe laat ben je hierooo? , we doen het allemaal………..wel eens. Maar misschien is dat de reden dat we zo druk zijn met zijn allen. We staan altijd aan, zeg maar.

En wat heeft dat nou met het klimaat, milieu of plastic in de zee te maken?

Stel je eens voor dat we geen gsm netwerk meer hebben. En we dus niet de hele dag bereikbaar meer zijn. Maar gewoon eens even geen Fakebook of domme filmpjes kijken van transgenders of verwende jongeren met een Ferrari of Lamborghini. Wel uiteraard net als vroeger een telefoon thuis en ja je mag zelfs een antwoordapparaat of voicemail gebruiken :). En voor de mensen die het leuk vinden, je schaft gewoon een bakkie aan. En maakt wanneer je zin hebt een praatje met mensen uit jou buurt. Gelukkig zit er ook een uitknop op dus geen zin dan zet je hem uit. Wat zouden we dan niet aan stroom besparen uiteindelijk. Want al die zenders bij de gsm masten gaan uit en u hoeft uwe GSM iet meer op te laden. En bent alleen bereikbaar via uw vaste lijn. Nieuws hoort u weer ouderwets via uw radio of tv en een file onderweg hoort u op de CB of komt als een verrassing. Je kan ook even een roepje naar huis doen dat u er aan komt. Mits u ook een 27mc setje in de auto heeft. U heeft ook uw aandacht volledig bij het autorijden want u wordt niet meer afgeleid door WhatsApp of Flitsmeister.

Ook staat u minder in de file door ongelukken die vaak te wijten zijn aan GSM gebruik. Thuis internetten blijft uiteraard gewoon bestaan want anders kunt u geen berichten meer lezen van de WRC DX Group. En dat is dan wel weer een stukje eigenbelang. 🙂 Dus lieve lezers koop een bakkie, ga communiceren en bovenal red het klimaat.

Want u wilt toch niet op uw geweten hebben dat de wereld vergaat?

Delen is aardig...