Leg dat maar eens uit aan oom Agent

In de begin jaren van de CB stonden de ontwikkelingen niet stil. Elk merk probeerde zijn stempel te drukken op zijn eigen ontwerp. Vooral in de USA kwamen er bijzondere exemplaren op de markt. Electronics Johnson kwam met wel een hele leuke set op de markt.

Het was een apparaat met een telefoonhoorn en met in het midden van de hoorn een TX drukknop. Vooral in de jaren 70 zag je mensen met een hoorn aan het oor om een telefoon gesprek te voeren vanuit de auto. Het gaf je een bepaalde status en klasse. Dus met de Electronics Johnson Messenger 130A leek het net of je zat te bellen maar nee je maakt een babbeltje met je CB vrienden. Het apparaat had 23 kanalen en was voorzien van AM en 4 watt. Je kon tevens luisteren via de ingebouwde speaker of via de hoorn zodat de overige inzittenden in de auto geen last hadden van je gesprek. Als je tegenwoordig met een telefoon aan je oor zit ben je de pineut. Maar wat als je dit apparaat nog zou gebruiken? We vrezen het ergste en dat het je stiekem toch wel wat boetes kan opleveren.

Electronics Johnson Messenger 130A

Ook in Nederland kwam er in de eind jaren 80 een CB Phone op de markt en deze was van DNT. Voorzien van 40 kanalen FM met een vermogen van 4 Watt. Deze leek wat meer op het model waar de moderne Audi en Mercedes rijders mee aan het oor zaten. En je kon in die tijd ook een bijpassende antenne bestellen. Deze werd net als de telefoon antenne op het glas gemonteerd. En het werkte nog ook!

DNT CB Phone.
Delen is aardig...