Mobiel zijn is leuk

Wat is er nu leuker dan een bakkie in de auto? De nieuwe generatie groeit niet op met de hobby, alleen de chauffeurs hebben nog een bakkie aan boord en het blijft leuk dat geklaag over van alles en nog wat. De baas hier of de collega daar, vaak rijden ze bumper aan bumper en hebben geen idee wie er mee luistert.

Toch zijn er nog vele automobilisten met een antenne op hun dak. En draaien aan de kanalenkiezer om te horen of er nog ergens leven is op de radio. En dat is er zeker maar het ligt aan je locatie, want in sommige steden is het stil of hoor je een paar CBers een babbeltje maken. En soms lijkt het wel of de jaren 70 en 80 weer terug zijn gekomen.

Een transceiver in je auto monteren is niet spannend en zo gepiept. Er zijn apparaten verkrijgbaar die standaard in je sigarettenaansteker passen, of accessories aansluiting. Een magneet antenne op je dak en kabeltje langs je raam of kofferklep en je bent mobiel. Natuurlijk leuk als je op vakantie gaat met meerdere auto’s. En natuurlijk kun je elkaar ook bellen maar de kans dat er dan iemand anders op je lijntje komt is nihil. Nee leuker is het om andere stations te horen en een praatje mee te maken.

Dus trek de stoute schoenen eens aan en probeer het eens uit. En wie weet…pak je de oude hobby weer op…

Beste plaats voor je antenne.
Delen is aardig...