President Washington basisbak

De basisbakken waren voornamelijk voor thuisgebruik bedoeld. Het was plug en play 220 volt stekker in het stopcontact de antenne aansluiten en roepen maar. En het was allemaal want imposanter dan de mobiele bak, groter betere speaker en geen aparte voeding nodig.

Ook een zeer populaire radio was de Washington. Alleen voorzien van Am/SSB…

President Washington

Maar wel een leuke set om te zien, en voorzien van 40 kanalen. Maar de handige harry maakte er al snel 80 of zelf 120 kanalen van. Met 4 watt op AM en 12 op SSB was het vooral in de USA een graag gebruikt setje. In Nederland was het apparaat verboden om te gebruiken want hij had geen cept goedkeuring. Maar toch weerhield dat er veel cbers niet van om deze set aan te schaffen en te gebruiken. Vooral die bekende ronde S meter die deed het hem. Met die chrome kiezer knop voor de kanalen…..prachtig.

Uniden kwam in Nederland uit met de P1000 basisbak. Zelfde looks alleen voorzien van 40 kanalen en FM. En geen SSB of AM. Maar ook deze radio was een succes en werd gretig aangeschaft.

De beide radio’s gaven wel het bekende pok pok geluid bij het wisselen van de kanalen, maar dit deden de Jackson en Grant ook. Het nadeel was dat het een doordringend geluidje was. En het in de nachtelijke uurtjes voor de huisgenoten hinderlijk kon zijn.

Waar is de tijd gebleven?

Delen is aardig...