WRC DX Group TeamSpeak server

Je vraagt je af wat dit is?  Ik zal het proberen uitleggen. Teamspeak 3 is een communicatie middel. Via dit platform kan je communiceren met andere gebruikers. Ook chatten en bestanden uitwisselen behoort tot de mogelijkheden van dit programma. Voor windows is de software gratis te downloaden en voor android en iOS is er een App ontwikkeld zodat je met je tablet of GSM ook kan inloggen.

De geschiedenis van onze server

De server is ontstaan toen Pascal samen met Jaap een ronde draaide op de 27mc of 11 meter of bakkie genaamd. Een rage die in de jaren 80 en nog steeds door een hoop fanatiekelingen wordt gebruikt om draadloos te kunnen communiceren.  De Babbelronde was de naam van ons rondje en begon op 23-11-2011. En was te beluisteren op kanaal 24 freq 27.235 in de prov. Zeeland. Alleen is de reikwijdte  met 4 watt beperkt te noemen en was alleen in de omgeving van een km of 25 te horen.

Teamspeak 3 en FRN

Om meer mensen in de ronde te betrekken kwamen we met het volgende idee. Waarom Knopen we we het digitale niet aan het analoge. Of te wel de 27mc aan het internet. Zodat ook mensen uit andere delen van Nederland en daarbuiten mee konden doen met onze ronde. En zo kwamen we eerst in aanraking met Free Radio Network en later met het veel mooiere programma Teamspeak 3. D.m.v. een koppeling de gateway maakte we de koppeling en alles was op de 27mc te volgen en op FRN en Teamspeak 3 ook.

Eerst maakte we gebruik van een server van Iemand anders Teamspeak 4ALL genaamd. Later besloten we om een eigen server op te zetten. En deze is nog steeds online desondanks dat we na 100 rondjes gestopt waren. De Babbelserver is na 7 jaar nog steeds in de lucht en wordt nog gebruikt door diverse hobbyisten die het leuk vinden om met elkaar een gesprek te voeren. Er worden ook ideeën met elkaar uitgewisseld over van alles en nog wat.

Naamsverandering “babbelserver”

Op 22-5-2021 heb ik besloten om de naam Babbelserver te wijzigen na 7 jaar trouwe dienst. Ik zal op deze pagina ook vermelden hoe u de server kan connecten en wat u nodig heeft om TeamSpeak 3 te kunnen gebruiken. De server is gratis en voor iedereen die zin heeft in een babbeltje.

Hoe werkt het?

Geluid en een microfoon is essentieel om Teamspeak te kunnen gebruiken. Met een GSM of tablet is het dus geen probleem maar dan dient u wel voor de App te betalen. Voor Windows of Linux gebruikers is het wel belangrijk om een microfoon te hebben met speakers anders wordt het lastig. Eerst dient u het programma te downloaden, en dat kan hier. Als u het programma hebt gedownload dan kunt u deze eerst installeren en eens rustig bekijken.

U kunt bij Bookmark een server toevoegen. Dit kunt u handmatig doen maar ook automatisch. Via deze link maakt u automatisch contact met onze server. Om het adres handmatig in te voeren heeft u de volgende gegevens nodig.

                     wrc.selfhost.nl port=10257

U dient wel bij Nickname uw naam en woonplaats te zetten zodat iedereen kan zien waar u vandaan komt en hoe uw naam is. 

Onze administrators zijn niet  altijd aanwezig en deze zijn nodig om u toegang te verlenen. De meeste kans maakt u in de avond of in het weekend. Mocht er niemand naar u toekomen probeert u het dan later nog een keer. Mocht u verder vragen hebben neem dan gerust contact met mij op. En anders kom ik u vast wel een keer tegen op onze server. Ik wens u alvast veel plezier op onze Teamspeak 3 server.

De administrators op onze teamspeak server zijn de volgende leden:

<19WRC021 — Jaap> < 19WRC1738- Paul > <19WRC575 — Pascal> < 19WRC034 — Patrick >

Delen is aardig...