Waarom lid worden van de WRC DX Club?

Je vraagt je zelf misschien af waarom lid worden van de DX club of vereniging? En welke moet ik dan kiezen of wat zijn de voordelen of nadelen. Vragen waarmee je kan worstelen of misschien wel niet en is het bij jou zo klaar als een klontje. Iedereen heeft zijn eigen ideeën hierover en uiteraard is dat maar goed ook. Want we leven in een vrij land. Vaak gaat het zo van, mijn kennis of vriend of vriendin is er ook al jaren lid. En spreekt vol lof over het cluppie met fanatiekelingen.

Zoals je misschien al hebt kunnen lezen op onze pagina is de WRC DX Group ontstaan uit een vriendengroep. En groeide uit tot meer. Maar mensen verhuizen, krijgen minder interesse in de hobby of moeten de shack inruilen voor een kinderkamer. Vooral als je opgroeit kunnen of dienen bepaalde dingen te wijken voor je gezin. En wanneer je weer wat rust krijgt en meer vrijetijd kunnen die oude hobby’s weer gaan kriebelen. Maar dat hoef ik jou vast niet uit te leggen.

Maar even terug naar de WRC DX Club. Wat bieden we jou als lid? En kun je daar iets mee of misschien wel niet. Het is de grote vraag. Kun je als radioamateur ook lid worden? Het antwoord is uiteraard ja hoor geen probleem. Maar het is wel zo dat we onze focus vooral op de 11 meterband hebben liggen. Daar ligt onze ziel nu eenmaal. Dat betekent dat wij je niet gaan overtuigen om een N of F cursus te gaan doen zodat je de grenzen kan verleggen naar de amateur banden. Veel amateurs maken ook gebruik van de 11 meter, want het blijft een geweldig bandje om een verbinding te maken. Wij bieden je dus ook geen mogelijkheid om een cursus te volgen. ( We krijgen deze vraag wel eens ).

Het WRC lidmaatschap is gratis en blijft gratis. En we betalen alles uit onze eigen middelen en hopen dat nog lang te kunnen doen. Wil je ons sponseren dan mag dat uiteraard altijd maar het is geen verplichting. En gratis blijft toch een van de mooiste woorden uit het woordenboek :). Wat bieden we jou als lid van de WRC Groep?

Je krijgt een WRC Call en deze mag je gebruiken om een verbinding te maken op de 11 meter. Het is jou unieke identificatie code waaraan jou tegenstation je kan herkennen. Je krijgt tevens een lidmaatschap certificaat en een persoonlijke E-QSL. Het lijkt teleshopping wel maar dan gelukkig heel anders en je hoeft niet in termijnen te betalen. Verder mag je gebruik maken van onze Teamspeak server, en ons nieuwe WRC Social Platform beide een mooie manier om in contact te blijven met onze andere leden. Want jammer genoeg lukt dit gewoon niet altijd via de Ether. Elk jaar mits Corona het toelaat zullen we een meet and greet organiseren gewoon een dag doorbrengen met andere leden en lekker rommelen met de radio of antenne. Ook zijn we voornemens om een ronde op te zetten maar hoe we dat precies in het vat gaan gieten moeten we nog even bekijken. We hebben een E- QSL manager op onze pagina staan waar jou tegenstation zijn QSL kaart voor jou kan achterlaten.

Verder proberen we leden waar we kunnen te helpen met vragen over de hobby. En daar helpen de 2 platformen die we eerder noemde zeker bij. Vragen is niet dom. Dom is om het juist niet te vragen. En wij delen graag onze kennis die we in de loop der jaren hebben opgedaan. En ook wij weten niet alles dus misschien kunnen wij nog iets van jou leren. Want je bent nooit te oud om te leren toch?

Vind je het leuk om juist mee te helpen, en heb je leuke ideeën dan juichen we dat uiteraard van harte toe. Stuur ons een berichtje met je idee of opmerking via contact. Je kan bijv. elke week een CB radio behandelen en je info daarover op onze pagina plaatsen. Maar misschien heb je wel andere ideeën? Laat het ons weten.

Radio maken kunnen we nu eenmaal niet alleen daar hebben we echt elkaar voor nodig. We hopen jou als nieuw lid te mogen begroeten en het maakt niet uit van welk land je jezelf aanmeld uiteraard.

We wensen jou veel plezier met je hobby en hopen je te spreken op de 11 meter band.

Met vriendelijke groeten,

De WRC DX CLub

Delen is aardig...