Wat als het internet ermee ophoud?

Het internet, we zijn er mee verwend. Maar groeide je op voor de jaren 90 dan wist je niets van deze grote ontwikkeling. Communiceren deden we via de post met een kaartje of via de telefoon of via het bakkie. Daarom was de CB radio in de jaren 80 z’n succes, dan kon je communiceren via een andere manier. Tegenwoordig communiceren we via de GSM, maar eigenlijk via het internet. We sturen berichten, kijken film, zoeken dingen op en controleren de e-mail.

Het is tegenwoordig allemaal vanzelfsprekend voor veel mensen. Maar wat als het internet wordt uitgezet of word vernietigd? Heb je daar wel eens over nagedacht? Het antwoord is waarschijnlijk voor de meeste nee. Dat gaat nooit gebeuren, want dit is tegenwoordig een levensbehoefte. Maar stel je toch eens voor dat het internet wordt uitgeschakeld. Dan worden we in 1 klap terug gegooid naar de jaren 70. De tv zoals we die nu kennen zal ook niet meer werken. De signalen komen veelal van of via het internet. De radio zal het eerste punt zijn waarmee de overheid zal gaan proberen de bevolking te bereiken. Als je nog een radio hebt tenminste, want de jongeren hebben geen radio meer. Die streamen de grote zenders met hun GSM dus via het internet. Tja daar ga je al, Kijk je tv via KPN of andere DSl aanbieders dan heb je daar ook niks meer aan. Want deze signalen komen van…inderdaad het internet.

Heb je nog een kabelaansluiting dan is de kans aanwezig dat de zenders ook niet meer werken. Want de bronnen komen veelal van het internet, Misschien dat de locale omroep het nog wel doet…hopen we dan…. Maar ook bruggen, sluizen, en allerlei andere dingen communiceren tegenwoordig over het internet. En zijn dus niet meer te bedienen en de camera’s zullen ook niet meer werken. Zoals gezegd, complete chaos. En wanneer zou dit kunnen gebeuren?

Bijv. bij oorlog, de kans dat dit gebeurd is altijd aanwezig. En het eerste wat men doet is de vijand lam leggen. Je blaast gewoon een stel internet verdeelstations op en dat maakt het voor de lokale bevolking onmogelijk nog langer te communiceren. Want je GSM kan je weggooien, bellen gaat niet meer en WhatsApps kun je ook vergeten.

Maar met een antenne en een bakkie of portofoon kun je nog wel communiceren. Tenminste als je in de wijk of stad nog meerdere posten hebt. Dus uiteindelijk is een bakkie in huis hebben nog niet zo gek. Maar ook een analoge wereldontvanger is een must om in contact te blijven met de overheid.

Denk er eens over na. En wat zijn de gevolgen voor jou als het internet ermee ophoud?

Eng hé………..😏

Delen is aardig...