Web SDR ontvanger via de pc.

Als je geïnteresseerd bent in de wereld van de telecommunicatie dan is een scanner of een korte golf ontvanger leuk om mee te beginnen. Er is een ruime keus van gebruikte scanners en of ontvangers te koop op de diverse marktplaatsen.

Wil je nog geen geld investeren, dan is het ook mogelijk om via het internet te luisteren naar de diverse frequenties en modes. Je hebt alleen een computer of smartphone nodig om te luisteren. Op het internet zijn zogenaamde web SDR ontvangers online en deze kan je gebruiken om te luisteren. De frequenties en banden verschillen per SDR ontvanger. En er zijn diverse landen die dit soort ontvangers online zetten.

In Nederland zijn er een paar beschikbaar en 1 van de favorieten is die van University of Twente . Deze heeft een vrij groot Freq. bereik en ontvangt vrij goed. De bediening is simpel en je beschikt zelfs over een waterval spectrum.

Het is een leuke manier om eens te ervaren wat er te horen is op de diverse banden. En het is gratis een je hoeft geen account aan te maken.

Je vind hem via deze link.

http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/

Er zijn er meer te vinden via deze pagina

Er zijn ook web SDR ontvangertjes te koop maar dan heb je weer wel een antenne nodig. Maar je luisterd en ontvangt dan wel via je eigen set-up.

Delen is aardig...