Geschiedenis

De WRC DX Club bestaat al sinds 2009 en werd opgericht door de Founder van de groep 19WRC001- Kobus. In het begin was onze groep vooral gefocust op de provincie Zeeland. En waren er vele lokale activiteiten zoals de de 27mc ronde van Zeeland en rondje koffieleut Met Rob uit west Kapelle. Ook op de woensdag was er een ronde onder leiding van Bram uit Borsele.

Ook FRN werd erbij betrokken om de liefhebbers uit heel Nederland te kunnen laten meedoen met de diverse rondes. In 2011 kwam de Babbelronde in de lucht en was elke woensdag te beluisteren op kanaal 24 in Zeeland en ook via FRN en Teamspeak 3. En ook via andere locaties was de ronde in de ether te horen. Op deze pagina vind u opnames van de Babbelronde. Misschien hoort u uzelf wel terug .

In 2015 werd het rustig op de kanalen, de condities namen af en de storing op de 27mc nam toe. Met als gevolg dat bij velen het bakkie in de kast werd gezet en de antenne werd vervangen door een weerstation. Maar nu lijken er weer betere tijden aan te komen. En is er weer leven op de oude 11 meter band en horen we een hoop stations op de kanaaltjes. Zowel op FM en SSB is het op sommige momenten heel druk met stations uit heel Europa.

Delen is aardig...