Geschiedenis

Na een lange tijd van stilte rondom de WRC DX Group is het de hoogste tijd om de draad weer op te pakken. In 2009 werd de WRC opgericht door Kobus met een stel vrienden en er waren prachtige condities op de band. Het was een drukte van jewelste op de 11 meter band. Zowel lokaal als internationaal werden er mooie verbindingen gemaakt en was de 11 meter een leuk bandje om je babbeltje te maken. Het groepje wat toen verantwoordelijk was voor de groep viel uit elkaar en gingen ieder een andere kant op. Op zich jammer maar zo gaat dat helaas, toch zijn er veel leden uit onze groep fanatiek bezig gebleven met de hobby. Zo ontstond de Babbelronde op kanaal 24 in de regio Zeeland en later zelfs door Teamspeak en diverse gateways door heel Nederland.

De stekker eruit

In 2013 werd het voor de oprichter van de WRC DX Group allemaal iets teveel van het goeie. Want naast de 11 meter club gebeurde er nog meer leuke dingen en moet je keuzes maken. En Kobus besloot om zijn Presidentschap op te geven en over te dragen aan een nieuwe kandidaat om de groep over te nemen. Dit vond plaats in 2013, alleen wilde niemand binnen de groep deze verantwoording overnemen helaas. Met als gevolg de stekker ging eruit, jammer maar toch wel begrijpelijk.

Balen

Op de 27mc (11 meter) werd het stiller en er kwam steeds meer storing van diverse bronnen. Led verlichting ,PLC ,Wifi het deed er allemaal geen goed aan. De 11 meter word gebruikt als prullenbak en word volgegooid met stoorsignalen, en er wordt door de instanties niets aan gedaan. Lokaal een babbeltje maken zit er vaak niet meer in want je komt de spreekwoordelijke straat niet meer uit. Natuurlijk zal de 27mc nooit meer zo druk worden als in de jaren 80, de jeugd loopt niet meer warm voor het oude bakkie en we vrezen dat op den duur de hobby zal verdwijnen of verschuift naar andere frequenties. Zoals dit al gebeurd op de 70cm en PMR frequenties. Maar ook zijn er veel CBers overgestapt naar de Ham licentie maar dat is toch niet te vergelijken met de 11 meter. Een hele tijd dat gebrabbel over weerstandjes en antennes, je moet er van houden. Nee de 11 meter band staat in het teken van jongens en meiden die het leuk vinden om een gesprek te voeren en hebben niet z’n behoefte aan contests en techniek etc.

Delen is aardig...