Zonnepanelen storen hulpdiensten

Storing

De zonnepanelen liggen onder vuur nu blijkt dat ze storen op het C2000 systeem. Is dit iets nieuws of was dit al een probleem? Het antwoord is natuurlijk ja, maar het agentschap telecom vond het wel prima. Nu blijkt dat er ook storing op het C2000 systeem plaats vind zullen ze toch in actie moeten komen denken we.

Fabrikanten zijn niet bezig met storingen maar proberen zo goedkoop mogelijk allerlei apparatuur op de markt te brengen. Want dit heeft voor de consument grote voordelen. Al eerder was er bekend dat Led verlichting, powerplug voor netwerken, plasma toestellen, en nog veel meer artikelen het leven van de amateur al behoorlijk verziekte.

Volgens een onderzoek van de Veron komt de storing van de power optimizers en dit kwam al aan het ligt in 2015. Maar ook de omvormers van goedkope merken schijnen het HF signaal stevig te dwarsbomen. Volgens NU.nl gaat het om 1 fabrikant maar de vraag is of dit wel zo is.

Een onderzoek van het AT uit 2019, waaruit bleek dat zonnepanelen op het World Forum-gebouw in Den Haag storingen binnen het C2000-netwerk veroorzaakten. In verband met een grote top moesten de panelen toen enkele weken worden uitgezet.

Delen is aardig...